De nieuwe VITARA

De nieuwe Vitara wordt vanaf begin 2015 geproduceerd in de Magyar Suzuki-fabriek (Hongarije). De Europese markt wordt eerst bediend. In een latere fase zal de Vitara uitgevoerd worden naar de rest van de wereld.

Concept

1. Instant herkenbare Suzuki-SUV-looks
De nieuwe Vitara herneemt stijlelementen van zijn voorganger en van de Jimny, die versmolten zijn tot een hedendaags en verfrissend koetswerkdesign.

2. De prestatievoordelen van ALLGRIP en een superieur chassis
De wielen met grotere diameter en de riante bodemvrijheid van een SUV garanderen uitmuntende terreinskills. Bovendien staat het optionele ALLGRIP-systeem met vier op de omstandigheden afstembare modi in voor puike on- en offroadprestaties.

3. Uitgebreide personalisatiemogelijkheden voor de klant
Klanten kunnen een brede waaier aan exterieur- en interieuritems met elkaar combineren om uitdrukking te geven aan hun persoonlijkheid.

4. Geavanceerde navigatie- en veiligheidsvoorzieningen
Een audiosysteem met smartphoneconnectiviteit biedt toegang tot geavanceerde navigatiefuncties (op de hogere versies). Bovendien staat het Radar Brake Support System (verkrijgbaar op sommige versies) garant voor een toonaangevende veiligheid dankzij een autonomie remwerking om aanrijdingen te vermijden.

5. Toonaangevend laag verbruik
De nieuwe Vitara komt tegemoet aan de vraag naar zuinige motoren. Om gewicht te sparen werd uitvoerig gebruik gemaakt van hogeweerstandsstaal, dat de structuur bijzonder licht en stijf maakt. Aandrijftechnologieën zoals een nieuw ontwikkelde zestrapsautomaat dragen hun steentje bij om brandstof te sparen. De nieuwe Vitara met voorwielaandrijving en manuele vijfbak laat een CO2-uitstoot optekenen van amper 123 g/km voor de benzine-versie en 106 g/km voor de dieselversie.