Tokio Motor Show: Suzuki treedt binnen in een nieuw tijdperk

Het 43ste salon van Tokio staat voor Suzuki helemaal in het teken van de vernieuwing die het gamma ondergaat.
Door die vernieuwing wil het merk een uitgesproken identiteit, een sterke band met de cliënteel en een fascinerende
toekomst opbouwen. Dat wordt perfect gevat wordt door het thema ‘Let’s Create a Brand New Story’.

Op die manier bevestigt Suzuki dat het een nieuw hoofdstuk aanvat op creatief en dynamisch vlak,
waarbij het cliënteel centraal staat. Samen met zijn klanten wil het merk nieuwe verhalen schrijven door op zijn
nieuwe modellen een oplossing of innovatie te presenteren die hen het dagelijkse leven gemakkelijker maakt.

De voertuigen die op het salon worden tentoongesteld, zijn uitgewerkt rond de merkslogan “Small Cars for a Big Future”.
De bezoeker ontdekt op de Suzuki-stand dan ook gloednieuwe conceptcars, die denkoefeningen zijn voor de mobiliteit van morgen,
maar ook auto’s die gebaseerd zijn op bestaande modellen, die op talrijke vlakken duidelijk evolueren.

Bovendien heeft de Suzuki-stand een S-vormige rand die lichtheid en zachtheid uitstraalt, terwijl de open structuur een heldere toekomst suggereert.
Op een ultrabreed panoramisch scherm van 3,6 op 40 meter worden introductievideo’s van de conceptcars geprojecteerd, die geproduced zijn door filmregisseur Shunji Iwai.
In de centrale zone wordt de Brand New Story in beeld gebracht die Suzuki samen met zijn klanten wil schrijven.

Voornaamste nieuwigheden in Tokio
Auto's
CONCEPTCAR

Crosshiker: een compacte cross-over met een fris design, een laag gewicht en dus grotere dynamiek, en een ultrazuinige aandrijfgroep

- De Crosshiker is een compacte cross-over die werd afgeleid van de REGINA*, de conceptcar die in 2011 werd voorgesteld in Tokio en uitpakte met een hele reeks doorgedreven gewicht- en brandstofbesparende technologieën. Hij staat op het doorontwikkelde lichtgewichtplatform van de REGINA*.
- Hij heeft de afmetingen van een compacte auto maar weegt slechts 810 kg, wat overeenstemt met het gewicht van een minicar. Met zijn gloednieuwe 1.0-driecilinder biedt hij een perfecte balans tussen krachtige prestaties en een lage uitstoot.
- Net als de REGINA* is de Crosshiker vanbinnen uitgesproken milieuvriendelijk, terwijl hij aan de buitenzijde blijk geeft van een karaktervol design dat passie opwekt bij de gebruiker. Dat design werd aangescherpt met enkele opwindende stylingaccenten die het cross-overaspect onderstrepen en tot de verbeelding spreken van volwassenen die hun jeugdige spirit weten te behouden.
* Buiten Japan werd de REGINA tentoongesteld onder de benaming G70.

CONCEPTCAR
X-LANDER: een 4WD-hybride met een markante persoonlijkheid.

- Deze conceptcar richt zich tot mensen die hun auto vooral in de stad inschakelen, maar ook af en toe het terrein willen opzoeken.
- De op de wereldwijd erg succesvolle Jimny gebaseerde X-LANDER is uitgerust met een 1.3-motor en een gloednieuwe handgeschakelde versnellingsbak.
- Hij maakt gebruik van een compact en licht hybride aandrijfgeheel, dat een hoogefficiënte motor combineert met een 4WD-systeem om zowel op ecologisch vlak als qua prestaties helemaal up to date te zijn.
- Het voertuigdesign wordt gekenmerkt door massa’s ludieke stijlelementen die ervoor zorgen dat de auto niet alleen off-road power, maar ook technische performance uitstraalt.

 

CONCEPTCAR
HUSTLER: een genre-overstijgende cross-over die bij een actieve levensstijl past.

- Dit cross-overachtige conceptmodel van een nieuw soort minicar mikt op mensen met een actieve levensstijl die van de natuur, openluchtactiviteiten en sport houden.
- Het design oogt stijlvol, maar is toch functioneel en wordt gekenmerkt door talrijke SUV-elementen: de buitenzijde suggereert duidelijk avontuur in de vrije natuur, terwijl het interieur prat gaat op ruimte, comfort en functionaliteit.
 
 
HUSTLER Coupé: een elegante cross-over-coupé die de conventies tart.

Dit conceptmodel met coupésilhouet is een variatie op het HUSTLER-thema. 
 

CONCEPTCAR
iV-4: een compacte SUV met een stoer design dat het Suzuki SUV-imago kracht bijzet.

- De iV-4 is een compacte SUV-conceptcar van Suzuki, dat zijn ‘alle terrein’-strepen al geruime tijd verdiend heeft met de Jimny, Grand Vitara en andere compacte SUV’s.
- Het centrale concept ‘Grab Your Field’ staat synoniem met voldoende vermogen en trekkracht om de gebruiker in staat te stellen zijn favoriete outdooractiviteiten uit te oefenen.
- Dit model is uitgerust met Suzuki’s ALLGRIP-vierwielaandrijfsysteem van de nieuwe generatie.

Uitgestalde productiemodellen
Compacte auto's: Solio / Swift / Swift Sport
Minicars: Wagon R / Wagon R Stingray / MR Wagon Wit / Spacia / Spacia Custom / Alto Eco / Alto Lapin Chocolat / Jimny / Carry / Spacia (rolstoelvriendelijk model)